Innovatieve palletiseermachines en verticaal transportsystemen op de PackExpo East 2015

Qimarox levert componenten voor material handling en eindverpakkingssystemen die worden gekenmerkt door een compact en modulair ontwerp en een hoge mate van standaardisatie. Daardoor zijn de kosten voor aanschaf, installatie, integratie, gebruik en onderhoud tot een minimum gereduceerd, wat de componenten van Qimarox tot de meest concurrerende oplossingen in de markt maakt. Tegelijkertijd blinken de componenten niet alleen uit in capaciteit, maar ook in veelzijdigheid en flexibiliteit waardoor ze eenvoudig in elke situatie zijn in te passen. Kortom: Qimarox brengt mechanisering en automatisering van verpakkingsprocessen en logistieke processen binnen ieders handbereik.

Snel en efficiënt palletiseren

Eén van de meest aansprekende innovatie van Qimarox is de Highrunner mk7, de palletiseermachine van Qimarox die producten met uiteenlopende vormen en formaten snel en efficiënt verwerkt tot stabiele pallets. Of het nu gaat om dozen met of zonder deksels, trays met of zonder folie, emmers, kratten of jerrycans: de Highrunner mk7 positioneert alle producten zorgvuldig en nauwkeurig volgens elk gewenst patroon en legt ze laag voor laag af op de pallet. Dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen kunnen operators vrij eenvoudig het gewenste stapelpatroon selecteren en eventueel nieuwe stapelpatronen programmeren.

De Highrunner mk7 onderscheidt zich in de markt met de gepatenteerde formeerbaan, die zich continu op dezelfde hoogte bevindt als de bovenkant van de pallet. Daardoor kunnen de op de formeerbaan gecreëerde lagen razendsnel worden afgelegd, wat voor een bijzonder hoge capaciteit zorgt. Een ingebouwde palletlift zorgt ervoor dat de pallet na elke afgelegde laag automatisch zakt zodat de volgende laag kan worden afgelegd. Zodra een pallet vol is, zakt de lift tot vloerniveau waarna een rollenbaan voor de afvoer zorgt.

Door meerdere Highrunners volgens het unieke Crossrunner-principe te integreren, ontstaat een uiterst compacte opstelling waarbij één rollenbaan volstaat voor de aan- en afvoer van alle lege en volle pallets. Daardoor ontstaat een opstelling die in staat is om met een gering ruimtebeslag grote volumes te verwerken.

Verticaal transporteren en sorteren

De onbetwiste blikvanger op de beurs is de Prorunner mk 5. Deze elegante productlift werkt volgens het aloude paternoster-principe, wat leidt tot een veelzijdig verticaal transportsysteem met een capaciteit tot 2000 producten per uur. Omdat één liftsysteem kan worden ingezet voor zowel de opwaartse als de neergaande productstroom, is de Prorunner mk5 uitermate geschikt als verticaal sorteersysteem. Voor de fixed price van slechts € 6.950,= voor een standaard uitvoering levert Qimarox deze onderhoudsvriendelijke en doordachte productlift, inclusief aan- en afvoerbaan en veilige afscherming.

In tegenstelling tot andere continu productliften kan de Prorunner mk5 zonder aanvullende voorzieningen producten in drie richtingen ontvangen en afvoeren. Of het nu gaat om dozen, kratten, trays of zakgoed: deze slimme productlift brengt ze allemaal zonder kritische productovergangen naar elk gewenst niveau. Het product wordt altijd horizontaal getransporteerd, waardoor productvervorming uitgesloten is.

De Prorunner mk5 beschikt over een gepatenteerd aandrijfsysteem,  dat zorgt voor minder wrijving en dus voor een lager energieverbruik. Doordat het systeem zichzelf in evenwicht houdt, hoeft de motor alleen de last en niet ook de lastdrager voort te stuwen. Daardoor kan met een laag motorvermogen worden gewerkt, wat resulteert in een forse besparing in operationele kosten ten opzichte van andere liftsystemen. Mede om deze redenen worden de Prorunner-liften van Qimarox door veel OEM’s, systeemintegrators en fabrikanten van transportsystemen in diverse branches over de hele wereld toegepast.

Robuuste  en compacte palletlift

Het meest recente product in Qimarox’ gamma van material handling systemen is de Prorunner mk 10, een uiterst robuuste productlift voor pallets tot maar liefst 2000 kilogram. Met deze lift is het mogelijk om tot zestig pallets per uur tien meter omhoog te verplaatsen. De gestandaardiseerde, modulaire lift is te integreren in elk eindverpakkings- of opslagsysteem, maar kan ook worden gebruikt in combinatie met de Highrunner mk7, de unieke palletiseermachine van Qimarox.

De Qimarox Prorunner mk10 is gebaseerd op het ontwerp van de succesvolle palletlift Prorunner mk9. Belangrijkste verschil is dat de nieuwe Prorunner mk10 is voorzien van vier in plaats van twee kolommen. Daardoor kan deze zeer robuuste lift probleemloos pallets met een gewicht tot 2000 kilogram verplaatsen. De Prorunner mk10 kan zonder moeite elk hoogteverschil tussen 0,40 en 10,0 meter overbruggen. Ook bij het maximale hoogteverschil van 10,0 meter is de lift met een capaciteit van zestig pallets per uur nog altijd zeer snel. De Prorunner mk10 is standaard voorzien van een hefplateau van 1200 x 1200 millimeter, zodat niet alleen europallets maar ook ladingdragers met afwijkende formaten zoals blokpallets kunnen worden verwerkt.

Dankzij de constructie met vier kolommen kunnen pallets langs vier zijden worden ingevoerd of uitgevoerd. Ook is het mogelijk om met één machine meerdere invoer- of uitvoerbanen te bedienen, zodat de lift kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld verticaal sorteren. Omdat de lift is opgebouwd uit standaard secties, kan de hoogte in stappen van 250 millimeter worden vergroot. De constructie met stalen in plaats van aluminium kolommen zorgt voor grote stabiliteit ondanks alle dynamische krachten die zich tijdens het gebruik voordoen. Voor de hijsbeweging is de Prorunner mk10 uitgerust met stalen kabels in een slijtvast kunststoffen omhulsel, die zorgen voor een geruisloze hijsbeweging en anders dan bij kettingen niet gesmeerd of gespannen hoeven te worden.

Meer weten? Bezoek onze stand

Bent u nieuwsgierig geworden? Bezoek ons tijdens de PackExpo East. Wij laten u graag zien wat onze palletiseermachines en verticaal transportsystemen zo uniek maakt. Ook kunnen wij u meer vertellen over onze andere producten, zoals het Securyfence-afschermsysteem. Wilt u alvast meer weten? Kijk op onze website op www.qimarox.com.