Qimarox beleeft groeistuip in 20e levensjaar

Dit jaar is het exact twintig jaar geleden dat Qimarox is opgericht. In die twintig jaar is het bedrijf uit Harderwijk uitgegroeid tot een producent van componenten voor material handling systemen die wereldwijd worden verkocht. Qimarox onderscheidt zich in de markt met een visie - standaard machines voor een scherpe prijs - die goed aanslaat. De afgelopen jaren is de omzet met gemiddeld 15 procent per jaar gestegen

 Qimarox 20 jaar

In 1995 startte Pieter Hannessen onder de naam Nedpack met de bouw van palletiseermachines en verticale transportsystemen voor integratie in eindverpakkingssystemen. Vanwege de onderscheidende prestaties van deze innovatieve, gepatenteerde machines is in 2008 besloten de focus te verleggen van de integratie van eindverpakkingssystemen naar de bouw van de daarvoor benodigde componenten. Dat heeft in 2012 geleid tot de introductie van een nieuwe handels- en merknaam: Qimarox.

Vandaag de dag produceert Qimarox een breed gamma van producten, van verticaaltransporteur tot palletiser, aan system integrators en original equipment manufacturers in de hele wereld. Nedpack biedt complete palletiseeroplossingen die door deze integratoren kunnen worden opgenomen in hun project. Dit jaar is het productgamma uitgebreid met een ringwikkelaar die volgens de vertrouwde filosofie van Qimarox in de markt wordt gezet: een gestandaardiseerde, modulaire machine die eenvoudig in gebruik en onderhoud en goedkoop in aanschaf is.

 

Klanten bedienen in eigen taal

In navolging van de populaire Prorunner mk5, een unieke gepatenteerde verticaal transportsysteem dat werkt volgens het paternosterprincipe, worden ook de andere componenten van Qimarox wereldwijd verkocht. De componenten worden niet alleen toegepast in eindverpakkingssystemen, maar ook in logistieke systemen in verschillende sectoren.

De groei heeft geleid tot geleid tot een uitbreiding van het personeelsbestand, die voor een groot deel is gericht op het internationale werkveld van Qimarox. Vanuit Harderwijk bedienen meerdere medewerkers met verschillende nationaliteiten klanten uit een groot aantal landen in hun eigen taal.  

 

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox erin om productliften, palletiseermachines en palletwikkelaars te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.