Qimarox de wereld rond: Erwin in Amerika

De machines van Qimarox zijn over de hele wereld te vinden. Onze collega Erwin Koning is naar Amerika geweest om Prorunner mk5 verticaal transporteurs te installeren. Hij is hiervoor in Florida en Californië geweest. Lees hier wat Erwin gedaan en gezien heeft!

Mijn naam is Erwin Koning, ik ben 43 jaar, getrouwd en trotse vader van vier jongens. Ik ben Field Service Engineer bij Qimarox. Het is een fantastische baan waarbij je vaak onderweg bent voor het installeren van nieuwe productliften, onderhoud en revisie en modificeren dan wel optimaliseren van bestaande liften. Voor dit werk moet je absoluut stressbestendig, inventief/creatief en vooral flexibel zijn. Gelukkig heb ik geen last van stress, ben heel inventief en zeer flexibel.

Qimarox de wereld rond: Erwin in Amerika
Qimarox is een heel leuk bedrijf, waar iedereen op een leuke, informele manier met elkaar omgaat. We zijn momenteel enorm aan het groeien. We hebben veel klanten in Europa, maar ook ver daarbuiten. Ik heb net twee projecten afgerond in Amerika. Op beide projecten heb ik drie Prorunner mk5 liften van verschillende afmetingen geplaatst. De grootste is ruim 11 meter hoog! Dankzij de goede samenwerking met de integrator zijn deze projecten met een goed resultaat afgerond.

Naast het werk is er soms gelegenheid om iets van de omgeving te zien. Tijdens mijn verblijf in Florida ben ik naar Jacksonville Beach geweest. Daar heb ik op een airboat een trip gemaakt door de Wetlands. Echt een fantastische ervaring! Aangezien ik een dag eerder klaar was bij mijn project aan de westkust van Amerika, lag een dagtrip naar San Francisco voor de hand. Ik wilde graag de gevangenis Alcatraz te bezoeken, maar helaas waren de tickets voor deze excursie al lang uitverkocht. Toen heb ik er een rondje omheen gevaren, waarbij we ook onder de Golden Gate Bridge heen zijn gevaren. Onderweg heb ik ook nog een aantal dolfijnen gezien. Al met al weer een leuke ervaring rijker!

Mijn volgende project is voor een klant in Frankrijk. Ik kijk er weer naar uit om dit project vorm te gaan geven!

Qimarox de wereld rond: Erwin in Amerika