Qimarox opent nieuw demo- en testcenter in Harderwijk

 

 

Qimarox realiseert in Harderwijk een volledig vernieuwd demonstratie- en testcenter. Nieuwe of potentiële klanten kunnen na de opening komend najaar zelf aanschouwen welke mogelijkheden Qimarox biedt voor het verticaal transporteren en/of palletiseren van hun producten. Daartoe wordt in het demo- en testcenter een volledig operationeel palletiseersysteem en verticaal transport- en sorteersysteem geïnstalleerd.

 

Qimarox bood altijd al de mogelijkheid om te testen, maar die mogelijkheden worden aanzienlijk vergroot nu het bedrijfspand aan de Nobelstraat in Harderwijk wordt verbouwd en uitgebreid. In het demo- en testcenter staat straks een volledig operationele Prorunner mk9, de succesvolle machine die wereldwijd niet alleen ingezet als verticaal transportsysteem, maar ook als verticaal sorteersysteem. Ook zijn alle mogelijke systemen voor het in- en uitvoeren van producten beschikbaar voor testen, zodat bedrijven met hun eigen producten kunnen testen wat de meest geschikte configuratie is.

 

Testen met palletiseren

Behalve de Prorunner mk9 zijn vanaf komend najaar ook de andere productliften van Qimarox in werking te zien. Daarnaast is een nieuw, doorontwikkeld palletiseersysteem beschikbaar voor het testen van de mogelijkheden om verschillende producten te palletiseren en te stapelen volgens bepaalde patronen. Nieuwe en potentiële klanten kunnen dan zelf zien hoe nauwkeurig hun producten worden gepositioneerd op de gepatenteerde formeerbaan van deze machine en dat deze machine meer stapelpatronen kan verwerken dan elke andere palletiseermachine.

 

Testen op afstand

Omdat de componenten van Qimarox wereldwijd worden geïnstalleerd en geïntegreerd, zal niet elke klant in de gelegenheid zijn om naar Harderwijk af te reizen. In dat geval kan de test worden vastgelegd op video, zodat ze het resultaat toch kunnen zien. Een andere mogelijkheid is meekijken met de webcam die in het demo- en testcenter is geïnstalleerd.

 

Opleiden en trainen

De verbouwing van het bedrijfspand volgt na de opsplitsing van Qimarox en Nedpack eind vorig jaar. Behalve een uitgebreid demo- en testcenter krijgt Qimarox straks ook de beschikking over een moderne opleidings- en trainingsruimte. Gecertificeerde systeempartners zullen daar periodiek worden opgeleid in het installeren en integreren van de Qimarox-componenten, terwijl klanten een training kunnen volgen in het gebruik en eventueel onderhoud van de systemen. Geïnteresseerden die het demo- en testcentrum willen bezoeken, kunnen zonder verdere verplichtingen een afspraak maken.

 

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.