Qimarox verbetert bereikbaarheid van palletiseermachines

Qimarox heeft de toegankelijkheid van zijn palletiseermachines voor operators en service-engineers vergroot. De producent van componenten voor material handling systemen heeft een innovatieve bordesconstructie ontworpen die het mogelijk maakt om zowel de pallet als de palletiseermachine op eenvoudige en veilige wijze te bereiken voor het corrigeren van palletstapelingen of het uitvoeren van onderhoud. De bordesconstructie is gepatenteerd voor het Crossrunner-systeem van Qimarox. Dit systeem maakt het mogelijk om meerdere Highrunner-palletiseermachines op slimme wijze in lijn te plaatsen. Het resultaat is een compacte opstelling waarin slechts één rollenbaan volstaat voor de aan- en afvoer van alle pallets.

Omdat het palletiseerproces, bij machines met een verhoogde invoer, op enkele meters hoogte boven de rollenbaan plaatsvindt, vormt de bereikbaarheid van de machine een uitdaging. Qimarox heeft daarop een antwoord gevonden met een constructie van bordessen die elkaar niet kruisen. “Hiermee voldoen we aan de behoefte van klanten die terecht hoge eisen stellen aan de bereikbaarheid van palletiseermachines. Operators kunnen, indien nodig, nu corrigeren zonder te hoeven klimmen, kruipen of bukken. Datzelfde geldt natuurlijk voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden”, vertelt Pieter Hannessen, oprichter van Qimarox en verantwoordelijk voor de productontwikkeling.

Gemakkelijk, veilig en compact
De nieuwe bordesconstructie telt twee niveaus. Het bovenste bordes bevindt zich ter hoogte van de formeerbaan, waar de producten worden aangevoerd en waar de palletlagen worden gevormd en afgelegd. Het onderste bordes bevindt zich ter hoogte van de pallets en de ingebouwde liften die de pallets op de rollenbaan afzetten. Op verschillende plekken zijn trappen aangebracht, zodat operators op elk moment snel van bordes kunnen wisselen.
De constructie is zo ontworpen dat elke pallet en palletiseerunit van meerdere kanten toegankelijk is. Omdat de bordessen elkaar nergens kruisen, hoeven operators op het onderste niveau niet te bukken om een pallet te herstapelen of onderhoud te verrichten. Dat bevordert de veiligheid en de ergonomie. Bijkomend voordeel is dat de vorm van de bordessen binnen de contouren van het Crossrunner-systeem valt, zodat dit de meest compacte opstelling met meerdere palletiseerunits op de markt blijft.

Meest concurrerende oplossing
Cruciaal onderdeel van het Crossrunner-systeem is de Highrunner mk7, de snelle, flexibele en volledig modulair ontworpen palletiseermachine van Qimarox. De Highrunner mk7 is het resultaat van voortdurende doorontwikkeling, wat heeft geleid tot een verregaand vereenvoudigd ontwerp dat minder onderdelen en meer standaard componenten bevat. Daardoor zijn de kosten voor aanschaf, installatie, gebruik en onderhoud aanzienlijk gereduceerd, wat de Highrunner mk7 tot de meest concurrerende palletiseeroplossing op de markt maakt.
Of het nu gaat om dozen met of zonder deksels, trays met of zonder folie, emmers, kratten of jerrycans: de Highrunner mk7 positioneert alle producten zorgvuldig en nauwkeurig volgens elk gewenst patroon en legt ze laag voor laag af op de pallet. Dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen kunnen operators vrij eenvoudig het gewenste stapelpatroon selecteren en eventueel nieuwe stapelpatronen programmeren.

Over Qimarox
Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten, gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.