Yvonne aan het woord: ‘Qimarox is goed bezig om voor diversiteit te zorgen; jong en oud, man en vrouw, technisch en commercieel’

In deze serie laten we een medewerker van Qimarox aan het woord. Dit keer praten we met medewerker verkoop binnendienst Yvonne. Wie is zij, wat doet zij, en wat vindt zij van Qimarox?


Wie is Yvonne?

“Ik ben 49 jaar oud en kom uit Twello. Ik ben getrouwd met Harjan en we hebben een dochter van negen, Roos. In mijn vrije tijd sport ik: ik geef Pilates les, dat lijkt wel wat op yoga. Dat doe ik twee avonden per week bij een sportvereniging in Twello. Ik ga het liefst op vakantie naar Italië. Voor de cultuur, het eten, de dorpjes, de stranden… Eigenlijk de combinatie van cultuur en natuur.”

Yvonne aan het woord
Wat is je achtergrond?
“Ik heb in Enschede de opleiding HEAO EL (Economisch Linguïstisch) gevolgd met drie vreemde talen, namelijk Engels, Duits en Frans. Na het afstuderen ben ik bij een bedrijf in Weesp op de verkoop binnendienst gaan werken. Dat was een handelsagent die producten voor doe-het-zelfzaken importeerde uit onder andere Italië en Duitsland. Na vier jaar wilde ik terug naar het Oosten van het land en ben ik weer in Enschede terecht gekomen. Ik ben gaan werken bij een bedrijf dat tandwielen maakte, daar is mijn technische achtergrond begonnen. Ook bij dat bedrijf heb ik gewerkt op de verkoop binnendienst en ik ben later, toen het bedrijf wat groter werd, meer coördinerend gaan werken. Daar heb ik heel lang gewerkt, tot de productie werd overgeplaatst naar India. De Nederlandse vestiging werd gesloten en toen ben ik bij Qimarox terecht gekomen. Ik werk hier nu twee jaar.”


Wat doe je bij Qimarox?
“Ik zit op de verkoop binnendienst voor de Duitstalige gebieden en werk offertes uit voor klanten die een aanbieding willen voor verticaal transport. Ik heb daarin veel overleg over wat het beste past voor een klant. Ik volg de offertes op en probeer altijd contact te houden met de integratoren of de eindklanten. Ik probeer ook de eindklant aan een integrator te koppelen, en andersom. Ik sta ook op beurzen voor de Duitstalige gebieden. Dat vind ik leuk, omdat ik dan de kans krijgt om mijn klanten in levende lijve te ontmoeten. Sinds een tijdje doe ik deels marketing erbij. Daar ben ik de schakel tussen verkoop en marketing. Om te helpen, maar ook om vanuit marketing terug te koppelen naar verkoop. Die combinatie van verkoop en marketing vind ik eigenlijk het leukst.

Als kind ben ik veel in Duitsland op vakantie geweest en ik ben al vroeg Duits beginnen te spreken. Ik merkte toen al dat het makkelijk ging. Op school heb ik het verder geleerd en op de HEAO ben ik zelfs afgestudeerd op Duits. Daarna heb ik altijd Duits gesproken in mijn werk. Het hoofdkantoor van mijn vorige werkgever stond in Zwitserland, dus daar sprak ik dagelijks Duits en nu bij Qimarox ook.”

Waarom werk je bij Qimarox?
“Vanwege het internationale karakter van het bedrijf en de functie die qua werkzaamheden heel goed bij mijn achtergrond past. Het verticaal transport is een heel innovatief product, ik vind het leuk om te zien hoe dat nog kan groeien. Dat houdt mij ook hier, omdat ik merk wat voor plannen er nog liggen. Het lijkt mij ontzettend leuk om daar deel van uit te kunnen maken. Ik denk dat er nog een hele toekomst ligt bij Qimarox.”

Qimarox at LogiMAT
Hoe ervaar je het werken in de techniek als vrouw?

“Ik heb daar zelf nooit problemen mee gehad, ik vind het jammer dat de techniek nog zo’n mannenwereld-stempel heeft. Ik denk dat Qimarox al heel goed bezig is om binnen het bedrijf voor diversiteit te zorgen. Jong en oud, man en vrouw, technisch en commercieel. Ik denk dat dat voor een bedrijf de beste mix is en dat vind ik heel leuk.”


Hoe is Qimarox als werkgever?
“Qimarox waardeert betrokkenheid en stimuleert dit o.a. door training en opleiding. Zo ga ik zelf over enkele weken een cursus volgen om het VCA-Basis veiligheidsdiploma te behalen. Ook wordt er verder met je meegedacht. Mijn man en ik hebben een dochter en we hebben te maken met schooltijden, vrije dagen en studiedagen. Wat dat betreft is Qimarox heel flexibel. Ik werk parttime, vier dagen in de week, en dat was ook allemaal bespreekbaar.”


Waarom raad je anderen aan om bij Qimarox te komen werken?
“Vanwege de groei die nog bij Qimarox zit. Qimarox is op een punt aangekomen, vanaf waar het nog heel hard kan gaan, en het heeft nog wel mensen nodig die daarin een bepaalde visie hebben. Dat hoeven niet alleen technische mensen te zijn, ik vind het leuk om dat eens te benadrukken. Ik denk ook dat de visie van een vrouw nog wel eens heel goed kan aanvullen!”

Ben je enthousiast geworden en wil je ook werken bij Qimarox? Bekijk dan de openstaande vacatures op onze website!