Scholing

Platform Techniek

Platform Techniek is een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Het platform zet zich sinds 2001 in om jongeren te interesseren voor techniek. Met enthousiasme en passie voor techniek organiseert Platform Techniek activiteiten die jongeren, ouders en onderwijsbetrokkenen inzicht bieden in de perspectieven in de techniek. Via een diversiteit aan activiteiten laat het platform de doelgroepen ontdekken dat technische beroepen bij uitstek creatief zijn, bijdragen aan een duurzame samenleving en dat binnen de technische bedrijven een prettig en dynamisch werkklimaat heerst.


Platform Techniek is ontstaan toen in 2001 drie bedrijven, twee scholen uit Harderwijk en het Technocentrum IJssel Vecht Veluwe de handen ineen sloegen. Bedrijven en scholen uit de regio sloten zich aan bij het platform, waaronder Qimarox. Platform Techniek organiseert onder andere de Kunstwedstrijd, de Technobox en de Tour de Technique. Meer dan 1500 basisschoolleerlingen bezoeken de 33 aangesloten bedrijven.

Qimarox is een van de 33 bedrijven die aangesloten zijn bij Platform Techniek. Ook voor Qimarox is het belangrijk dat er enthousiaste werknemers met kennis en kunde beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. Door zich in te zetten om jongeren te interesseren voor de techniek hoopt Qimarox dat er in de toekomst genoeg geschikte werknemers zijn, zodat ook Qimarox daar voordeel van heeft.

Meer informatie over Platform Techniek kunt u vinden op de website: www.platform-techniek.nl.


Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)Erkend leerbedrijf S-BB


De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is hét loket voor leren in de praktijk. Bedrijfsleven en beroepsonderwijs werken samen in SBB met twee doelen. Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over vakmensen die ze nodig hebben. SBB verbindt beroepsonderwijs op landelijk, sectoraal en regionaal niveau.

De SBB zet zich in voor de volgende taken:

  • Erkennen van leerbedrijven waar studenten terecht kunnen voor een stage of leerbaan
  • Afspreken wat een student moet weten en kunnen om zijn diploma te behalen
  • Feiten en cijfers leveren om te zorgen dat het opleidingsaanbod aansluit op de vraag van bedrijven


Qimarox is een erkend leerbedrijf bij SBB en biedt mbo-studenten een stageplek aan om werkervaring op te doen en de fijne kneepjes van het vak te leren. Door deze studenten op te leiden, draagt Qimarox bij aan de toekomst van het vakmanschap en wordt een tekort aan vakmensen voorkomen.


Meer informatie over SBB kunt u vinden op de website: www.s-bb.nl.

Ben je mbo-student en ben je geïnteresseerd in een stageplek bij Qimarox? Kijk dan op www.stagemarkt.nl of neem contact op met Jaco Hooijer, 0341 436700 of [email protected].


BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie


Het BITT Belevingscentrum is een centrum waar jongeren op educatieve wijze in aanraking komen met Wetenschap en Technologie. BITT verzorgt in het Belevingscentrum workshops, waarin jongeren ervaring op kunnen doen in de rol van wetenschapper, onderzoeker, technicus of programmeur. De focus van BITT ligt op betekenisvol leren en de aansluiting bij de belevingswereld van jongeren; onderzoekend en ontwerpend leren.


Qimarox is een vriend van het BITT Belevingscentrum en maakt het daarmee mogelijk dat jongeren al op jonge leeftijd in aanraking komen met en geïnteresseerd raken in de techniek en het bij de studievervolgkeuze serieus meenemen.

Meer informatie over het BITT Belevingscentrum kunt u vinden op de website: www.ontdekbitt.nl